3 soorten thee voor jouw gezondheid

Muntthee 

munt

Werking muntthee op jouw lichaam

Munt zorgt dat je spijsvertering op gang blijft. Het bevorderd de natuurlijke doorstroom in je lichaam en zorgt dat je geen last krijgt van verstoppingen.

Gevoel

Munt zorgt er ook voor dat jij jouw honger gevoel in bedwang kan houden. Heb je trek vlak voor het avondeten? Drink een glas muntthee!

Gezondheid

Zit je in een stressvolle periode, heb je examens of heb je een belangrijke deadline? Het is bewezen dat muntthee zorgt voor een kalmerende en ontspannende werking.

Daarnaast werkt munt ook goed bij een verkoudheid. Munt neemt het slijm uit jou keel op waardoor je een minder benauwd gevoel heb.

 

Gember thee

gember

Werking gember thee op jouw lichaam

Gember is een wortelgewas. Deze wortel met een gelige kleur heeft een positieve werking op de spijsvertering en de darmen. Gember stimuleert de spijsvertering door het stimuleren van de enzymen in de alvleesklier.

Gevoel

Heb je het snel koud? Na het drinken van een kop gember thee niet meer! Gember bevorderd de doorbloeding in je lichaam. Je krijgt hierdoor een verwarmd gevoel.

Als je vaak last hebt van een opgeblazen gevoel kan gember ook goed helpen. Doordat gember een bevorderde werking heeft gaat de inhoud van de maag sneller naar de darmen.

Gezondheid

Gember heeft een antibacteriële eigenschap. Hierdoor werkt gember als ontstekingsremmer. Als je last hebt van klachten zoals keelpijn, hoofdpijn of andere kwaaltjes kan gember thee dus wonderen doen.

 

Groene thee

 

groene thee

Gezondheid

Groene thee heeft een bijzonder positieve werking op je imuumsysteem. Daarnaast verlaagd het de kans hart- en vaatziekte, verhoogd cholesterol, nierstenen en diabetes type 2.

Gevoel

Heb je het snel koud? Na het drinken van een kop gemberthee niet meer! Gember bevorderd de doorbloeding in je lichaam. Je krijgt hierdoor een verwarmd gevoel.

Als je vaak last hebt van een opgeblazen gevoel kan gember ook goed helpen. Doordat gember een bevorderde werking heeft gaat de inhoud van de maag sneller naar de darmen.

Werking groene thee op jouw lichaam

Als je wilt afvallen is groene thee een optie om te drinken. Doordat groene thee je insulinespiegel en bloedsuikerspiegel verlagen krijg je minder snel een honger gevoel.

Daarnaast is het ook bewezen dat groene thee helpt bij het afvallen doordat groene thee je vetverbranding met 17% meer stimuleert.  Als je genoeg groene thee drinkt op een dag (min. 4 glazen) kan dit een positief effect hebben op jouw afvalproces.