Leefstijlcoaching, ook wel vitaliteitscoaching genoemd, is geen vastomlijnd proces. Mijn benadering is holistisch: lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en je kunt alleen verandering bereiken als je aan beide werkt. Daarom ga je aan de slag met een combinatie van personal coaching, voeding en beweging. Hier zit geen vaste volgorde in, ieder mens is immers anders en daarmee ieder coachingstraject ook. Ik kijk samen met jou intensief naar je persoonlijke voorkeuren, je gezinssituatie en je doelen. We gaan op zoek naar wat bij jou past en wat jij kunt integreren in je levensstijl. Totdat je dit zelf onder de knie hebt en je het juiste evenwicht hebt bereikt.

Personal coaching
In coachingsgesprekken komen onderwerpen aan bod die te maken hebben met je persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld dingen waar je in het dagelijkse leven tegen aan loopt, of in relaties met vrienden, familie en geliefden, hoe je een goede werk-privé balans bewaart, waarom je bepaalde dingen wel of niet doet, enzovoorts.

Ik hanteer geen vaste coachingsmethode of -techniek, maar stem mijn werkwijze af op wat op dat moment bij jou past. Van wandelcoaching tot danscoaching, van creatieve sessies tot associëren met beelden, het kan allemaal.

Beweging
Verplicht moeten bewegen zonder dat je er plezier aan beleeft, is voor weinig mensen vol te houden. Ik laat je graag op een nieuwe manier naar bewegen kijken, waarbij plezier voorop staat. Geen lange trainingsessies op apparaten in de sportschool, maar liever de buitenlucht in met hardloopschoenen, kettlebell en TRX. Afwisseling in activiteiten, uitproberen wat jij leuk vindt, van wandelen tot boksen, van hardlopen tot huppelen, you name it, we try it!

Een belangrijk onderdeel is ook functioneel sporten: hoe je zoveel mogelijk kunt bereiken, in zo min mogelijk tijd. Ik leer je gebruik te maken van je lichaam, de dingen om je heen, op een manier die je zelf thuis kunt volhouden. Uiteraard beginnen we klein en bouwen we op tot je jouw doel bereikt.

Voeding
Begeleiding op het gebied van voeding draait voornamelijk om inzicht. Ik wil je laten beseffen en ervaren wat goed eten voor je kan doen. Want er is een verschil tussen je minimaal gezond, of optimaal vitaal voelen.

Mijn visie is daarbij dat voeding zo natuurlijk mogelijk moet zijn, met zo min mogelijk bewerkingen. Dat neemt gelukkig niet weg dat eten ook lekker moet zijn. Afhankelijk van wat je precies wilt bereiken, leer ik je welke voeding daarbij past. Geen strenge diëten waarbij de focus ligt op wat je allemaal niet mag, maar genieten van voedzaam en smaakvol eten dat goed voor je is! Ik leer je dan ook hoe je je eten goed klaarmaakt en eventueel kunt aanvullen met superfoods.

Speciale programma’s rondom obesitas, hoge bloeddruk of diabetes type 2
Ook als je al jaren kampt met overgewicht (obesitas), een te hoge bloeddruk of suikerziekte (diabetes type 2), kan een verandering in voeding en beweging een enorm verschil betekenen! Heb je last van deze klachten, dan beginnen we met een ‘RAW-resetprogramma’. Dit klinkt ingewikkeld, maar ik begeleid je hier intensief bij. De meeste mensen ervaren het programma als ‘erg goed te doen’ en boeken bijzonder goede resultaten. De kans is groot dat ook jij je na 30 dagen fitter voelt, minder medicijnen nodig hebt en je veel meer in evenwicht voelt.

Overgewicht komt niet alleen bij volwassenen voor, maar ook bij kinderen. Daarom bieden we ook een speciaal programma met coaching voor ouders én kind.

Meer weten?
Ik hoor graag van je via info@vibescoach.nl of het contactformulier.