Intrigerend: een workshop van de Iceman

iceman-blog

Wim Hof, alias de Iceman, baarde internationaal opzien met zijn prestaties op het gebied van invloed uitoefenen op lichaam en geest. Zo liep hij o.a. halve marathons op blote voeten door de sneeuw en beklom de grootste gebergten ter wereld in een korte broek. Inmiddels is het hem aantoonbaar gelukt om zijn “autonome” zenuwstelsel aan te sturen. Hiermee maakt hij zijn lichaam sterker en weerbaarder tegen ziektes. Iets wat de wetenschap tot voor kort als onmogelijk zag.

Workshop mét ijsbad!
Volgens Hof zijn de technieken die hij gebruikt relatief eenvoudig aan te leren. Ik was geïntrigeerd en volgde daarom een workshop bij deze man in Amsterdam. Een bijzondere dag, die begon met intensieve ademhalingsoefeningen en eindigde met een aantal minuten in een bad vol met ijskoud water. En het is waar: als je de technieken van Hof toepast, is zo'n ijsbad helemaal niet koud. Door middel van je ademhaling ontspan je, verhoog je de zuurstofgraad in je lichaam en sluit het af voor de kou. Een techniek die je bijvoorbeeld ook kunt gebruiken tijdens het sporten om betere prestaties te kunnen leveren. Weet je eenmaal wat je moet doen, dan gaat er een wereld voor je over!

Ik neem het geleerde dan ook zeker mee in mijn coachingssessies en hoop dat ik ook mijn cliënten van deze ervaring kan laten proeven!

Meer weten?
Kijk op www.innerfire.nl.