Pure visgerechten in samenwerking met vishandel Tom Tuijp

zalm

Vis is niet alleen lekker, maar ook heel gezond. De vetten die er in zitten, verminderen de kans op hart- en vaatziekten en zijn belangrijk voor de hersenen en de ogen. Verder bevat vis belangrijke mineralen zoals jodium en selenium. Eén tot twee keer per week vis op je bord en je profiteert al van de gezondheidsvoordelen.

Ikzelf eet vrijwel iedere week een keer haring als lunch en maak met regelmaat ‘s avonds een maaltijd met vette vis. Mijn haringen en andere vis, haal ik altijd in Vleuten, bij de Volendamse viswinkel Tom Tuijp. In mijn systeem zit dit inmiddels ingebakken, maar wat nu als je een druk leven hebt en niet zo goed weet hoe je vis moet klaarmaken? Dan moet het toch ook mogelijk zijn om een gezonde, ovenklare maaltijd te kopen, zonder geur- en kleurstoffen of smaakversterkers?

Ik besprak mijn vraag met Tom, de eigenaar van de viswinkel. Tom had al het één en ander in gedachten, maar met een beetje brainstormen kwamen er allerlei ideeën boven. De maaltijden en traiteur-producten van vishandel Tom Tuijp worden sowieso dagelijks vers gemaakt en er wordt steeds meer gewerkt met wilde (maar verantwoord gevangen) vissoorten. De vis is van uitstekende kwaliteit, waardoor sauzen overbodig worden en je puur met groenten een heerlijk gerecht hebt. Bovendien is er van ieder product informatie over allergenen beschikbaar.

Kortom, het loont de moeite om eens een kijkje te nemen bij Tom Tuijp. De eigenaar en ik brainstormen nog even verder over een aantal eenvoudig te bereiden, lekkere en verantwoorde visgerechten. Binnenkort volgt daarover meer!